Окачване на огледало

74% of 100%

Също както в тоалетната и в банята, може да окачите огледала и на други места в дома си – например в хола, в дневната или в спалнята. Проверете дали огледалото подхожда на стаята и дали съответства на обстановката. Едно огледало може да направи стаята да изглежда по-голяма.

Обърнете внимание

Преди да започнете да пробивате отвори в стената, най-напред проверете дали през мястото, където смятате да пробивате, не преминават водопроводни или газопроводни тръби или електрически кабели. Предлагат се специални електронни детектори за откриване на местоположението на скрити тръби или кабели.

 1. Общи напътствия

  Окачете центъра на огледалото на нивото на очите. Това е средно около 1,65 м. Или малко по-ниско, ако имате по-ниски хора в семейството. Постарайте се огледалото да е достатъчно голямо, за да продължава над главата ви, така че да могат да го използват и по-високи хора.

 2. Огледало в банята

  Едно огледало е съществен аксесоар в банята или тоалетната. Огледалото трябва да бъде достатъчно голямо, с подходяща височина и в идеалния случай трябва да бъде и осветено. Ако е възможно, осветлението трябва да е монтирано така, че да осветява цялата област на огледалото.

 3. Подгряване на огледала (незадължително)

  Ако си вземете душ и после не можете да видите нищо в огледалото, може да помислите дали да не използвате подгряване на огледалото. То се монтира зад огледалото и предотвратява конденз.

 4. Още веднъж проверете всичко, преди да започнете да пробивате

  Ако трябва да пробивате отвори в плочките на банята или тоалетната, отбележете мястото на отвора върху ивица предпазна лента. Това няма да позволи на свредлото да се плъзга. Използвайте нивелир или следвайте фугите между плочките. Проверете дали вторият отвор е подравнен хоризонтално с първия. Пробивайте бавно, без да използвате ударното действие. Постарайте се отворът да бъде достатъчно дълбок, за да може дюбелът да влезе докрай зад плочката. Това не позволява на плочката да се пукне, когато затягате винта. Опитайте се по възможност да монтирате всички неща в една линия, тъй като това придава по-подреден вид.

 5. Избор на подходящи дюбели

  За тухлена или бетонна стена използвайте универсални дюбели 6 мм и свредло със същия диаметър. При по-тежки огледала се препоръчва да използвате свредло 8 мм и съответните дюбели. А при много тежки огледала (над 20 кг) е най-добре да използвате метални анкерни болтове.

 6. СЪВЕТ

 7. Монтиране на огледалото

  Леките огледала за баня могат просто да бъдат монтирани с клипсове за огледала, декоративни държачи или алуминиев профил. Не използвайте силиконов уплътнител – той може да бъде с киселинна реакция и да повреди покритието на огледалото.

 8. СЪВЕТ

  Може да изберете подходящо осветление, за да поставите акцент на огледалото или слабо да го осветите. За целта трябва да има контакт на стената близо до огледалото.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Окачване на огледало

3.7
3.7 of 5

324 общо

 • 5
  157
 • 4
  55
 • 3
  22
 • 2
  25
 • 1
  65