SKIL контрол на натиска: по-малък натиск, по-добро шлифоване

Пили ли сте някога пресен портокалов сок сутрин? Когато натиснете портокала в сокоизстисквачка, иска ли ви се да натиснете наистина силно, защото мислите, че ще получите повече сок , по-бързо? В действителност е вярно точно обратното. Силното натискане на портокала забавя мотора на сокоизстисквачката, така че той не може да работи добре. Какво общо има това с шлифоването?

И хората правят същото нещо, когато работят с ъглошлайф. Те мислят, че ако натискат по-силно, шлайфът снема повече материал.

Тук отново е вярно обратното. Двигателят на шлайфа блокира и той не може повече да върши своята работа добре. Нещо повече, това Ви уморява и Ви заболяват ръцете и китките.

Затова SKIL въведе контрол на натиска в своите шлайфове. Принципът е много прост. Нашият шлайф има 4 светодиода: два зелени, един оранжев и един червен. Те реагират на натиска върху шлайфа. Докато сте в „зелената зона“, шлайфът работи добре и Вие ще получите най-добрия резултат от шлифоването. Ако свети оранжевият светодиод означава, че използвате много голям натиск. А ако свети червеният светодиод, трябва наистина да намалите натиска и да оставите инструмента да работи. Защо трябва да се уморявате, ако инструментът може да свърши работата вместо вас?