Как да си построите хотел за насекоми

82% of 100%
Помогнете на природата, като построите хотел за насекоми във вашата градина. През пролетта и лятото той служи като място за почивка и размножаване, а през студените дъждовни месеци е чудесен за хибернационния период на пчели, земни пчели, калинки и пеперуди. Хотелите за насекоми са хит. Можете да си построите такъв в няколко прости стъпки.
 1. Стъпка 1: Използвайте Трион, за да изрежете две дъски по 70 cm (страниците), една греда от 23,2 cm, една дъска от 25 cm и четири дъски по 20 cm.
 2. Стъпка 2: Наклонете триона и отрежете стърчащите върхове на страниците диагонално под ъгъл от 45 градуса. Там ще бъде покривът.
 3. Стъпка 3: Използвайте шлайфмашината, за да загладите отрязаните ъгли.
 4. Стъпка 4: Завинтете четирите еднакви дъски между двете страници на хотела за насекоми. Използвайте тънко свредло за пробиване на дупките, за да предотвратите сцепване на дъските. Започнете от долу, за да се уверите, че са нивелирани и винаги оставяйте около 20 cm между дъските. Оставете около 10 cm откъм горната част.
 5. Стъпка 5: Сега завинтете двете половини на покрива една за друга диагонално, под ъгъл от 90 градуса, и ги закрепете с винтове към горната част.
 6. СЪВЕТ

  Не боядисвайте или лакирайте хотела за насекоми. Миризмата ще отблъсне насекомите.
 7. Стъпка 6: Завийте един винт в стена или ограда и закачете хотела за насекоми на него.
 8. Стъпка 7: Сега е време да напълните своя хотел за насекоми. Използвайте триона, за да нарежете бамбуковите пръчки на части и да запълните с тях едно отделение на хотела за насекоми. Изравнете ги отпред, за да изглеждат добре.
 9. Стъпка 8: Нарежете дънерите с триона. След това пробийте няколко дълбоки дупки в дънерите с различни свредла (за бормашина). Най-добре е дупките да са между 2 и 9 mm. Напълнете другите отделения с кора, дървени стърготини, дървесни влакна и шишарки. Насекомите ще ви бъдат благодарни.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Как да си построите хотел за насекоми

4.1
4.1 of 5

16 общо

 • 5
  10
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3