Как да си направите пейка за почивка и маса за игра на дама от палети

94% of 100%
Палетите преобразяват градината ви за отрицателно време и не струват скъпо. С пейка от палети на колелца вашата градина ще изглежда стегната и здрава. А съпътстващата маса за игра на дама от палети ще ви донесе часове забавления.
 1. Стъпка 1: Палетите не са третирани и имат много трески. Затова е добрe да минете с шкурка всички палети, за да ги загладите и да премахнете треските.
 2. Стъпка 2 (пейка и маса): Сложете две палети една върху друга с горната част надолу, за да оформите седалката на пейката, както и две за масата. Закрепете палетите с винтове, за да предотвратите изплъзване. Завийте винтовете с размер 4x50 mm с помощта на акумулаторна бормашина близо до деветте кубчета.
 3. Стъпка 3 (основа): Отрежете с трион междинните летви под задната дъска. Така ще се оформи вдлъбнатина, в която да влезе облегалката.
 4. Стъпка 4 (основа): Останалата свободна палета изпълнява функцията на облегалка за пейката. Отрежете задната редица от блокчета и горните две дъски (използвайте чук и длето, ако е необходимо). Забележка: Оставете вертикалните дъски цели. Отрежете ги така, че да станат с дължина 16,5 cm.
 5. Стъпка 5 (основа): Плъзнете облегалката във вдлъбнатината на седалката, така че да застане под ъгъл. Използвайте винтовете с размер 5x70 mm, за да закрепите добре облегалката.
 6. Стъпка 6 (маса): Отрежете летвите до подходяща дължина, така че да запълнят горните процепи на палетите, и ги закрепете с пирони и/или лепило за дърво. Така ще премахнете процепите в горната част на масата.
 7. Стъпка 7 (маса): Използвайте шлайфмашина, за да изгладите горната част на масата от палети.
 8. Стъпка 8 (маса): Нанесете слой бяла боя. Можете да боядисате цялата маса или само горната ѝ част.
 9. СЪВЕТ

  Можете по свой вкус да нанесете слой боя, лак или грунд също върху пейката за почивка.
 10. Стъпка 9 (маса): Като използвате линията, начертайте с молив поле за игра на дама върху горната част на масата. После боядисайте отгоре с четка. След като вече сте нанесли един слой бяла боя, остава да боядисате само черните квадрати (8x8 cm).
 11. Стъпка 10 (пейка и маса): Завинтете четири въртящи се колелца към четирите външни блокчета на долната страна на пейката и на масата. За тази цел използвайте винтове с размер 6x50 mm.
 12. СЪВЕТ

  Сложете декоративни възглавници върху вашата пейка от палети. Това допринася за удобството ѝ и я прави да изглежда чудесно.
 13. Стъпка 11 (маса): Използвайте триона, за да изрежете от дънера пулове за игра с размер 24x2 cm. Боядисайте половината в бяло, а другата половина – в черно.
 14. Стъпка 12 (маса): Поставете пуловете за дама върху нарисуваната дъска. Забавлявайте се!

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Как да си направите пейка за почивка и маса за игра на дама от палети

4.7
4.7 of 5

20 общо

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0