Пистолет за горещ въздух

  1. Защита от претоварване

    Не че това изисква много мислене, но е важно да се помни, че с пистолет за горещ въздух може лесно да се прекали с нагряването. Топлината се отразява обратно към пистолета от заготовката, върху която работите. За щастие, повечето пистолети за горещ въздух са защитени от това, защото иначе биха прегрели още преди да разберете какво става и биха се повредили.

    Повечето пистолети за горещ въздух са снабдени с температурна защита, наричаща се още система за поддържане на постоянна температура. Този механизъм контролира максималната температура, като изключва основния нагревателен елемент, когато инструментът прегрява, като същевременно вентилаторът продължава да работи, за да охлажда моторчето. След това нагревателният елемент се включва автоматично, когато е достигната нормалната температура. Чудесната подробност е, че вие не забелязвате нищо и можете просто да продължавате работата.

    Някои пистолети за горещ въздух са с електронно управление, за да осигуряват постоянна температура. Тази защита срещу прегряване се управлява автоматично, така че можете да използвате дори дюзи с малки диаметри за запояване, разпояване и заваряване. Електрониката контролира максималната температура, като автоматично понижава температурата, когато инструментът започне да прегрява, без дори да забележите.