Пистолет за горещ въздух

 1. За какво служат различните дюзи на пистолетите за горещ въздух?

  Дюзите дават възможност за прецизна работа в различните случаи. Например за да насочите въздушния поток към определена точка или да не му позволите да достигне до прозорец. На пазара се предлагат множество различни дюзи и тук са показани най-разпространените от тях.
 2. 1) Понижаваща дюза:

  Тази дюза може да се използва за загряване на част от работната повърхност. Това е удобно за запояване и разпояване, както и за огъване на пластмасови тръби. Понижаващи дюзи с малък диаметър (Ø 9 мм) се използват за пистолети за горещ въздух с електронно управление. Можете да използвате този инструмент за операции, изискващи по-голяма прецизност, например заваряване на малки пластини. Дюзи с малък диаметър се използват и с други приспособления, подходящи за пистолети за горещ въздух с електронно управление.
 3. 2) Рефлекторна дюза:

  Тази дюза е идеална за огъване на пластмасови тръби, запояване на медни тръби, загряване на термосвиваем шлаух, а е също така подходяща за други операции, налагащи детайлът да бъде нагряван от всички страни.
 4. 3) Повърхностна дюза:

  Повърхностната дюза обдухва с горещ въздух работната повърхност. Можете да използвате повърхностна дюза за премахване на стари подови покрития или винил с много висока температура или за отстраняване на боя.
 5. 4) Дюза за защита на стъкло:

  Дюза за защита на стъкло се използва за отклоняване на въздуха и предпазване на стъклото, когато отстранявате боя от дограма или размеквате маджун.
 6. 5) Дюза с плосък прорез:

  Дюзата с плосък прорез се прикачва към понижаваща дюза с малък диаметър. Тази комбинация е чудесна за заваряване на PVC мушама. Важно е да се отбележи, че тази дюза може да се използва само на пистолети за горещ въздух с електронно управление.
 7. 6) Заваряваща дюза:

  Заваряващата дюза също се прикачва към понижаваща дюза с малък диаметър. Ако трябва да заварявате пластмаса, ще е нужно да подавате през дюзата заваряващи пръчки от подходящ материал. Пръчките се разтопяват, за да стане заваръчен шев. Важно е да се отбележи, че тази дюза може да се използва само на пистолети за горещ въздух с електронно управление.