Бормашини

 1. Различни типове патронници за акумулаторни отвертки и акумулаторни бормашини

 2. 1) патронник с ключ

  Поставяйте обикновените свредла в патронника, който след това можете да затягате или разхлабвате с ключ. Ключът ви позволява да затегнете здраво свредлото, но тази система не е много практична, тъй като трябва да внимавате да не загубите ключа.
 3. 2) Безключов патронник с двойна гривна

  За да работите с безключов патронник с двойна гривна, трябва да използвате две ръце. Хващате здраво едната част на патронника с една ръка и въртите другата част с другата, за да го разхлабите или затегнете.
 4. 3) Безключов патронник с единична гривна

  Това е най-удобният вариант, защото с него може да се работи с една ръка, а другата остава свободна за държане на инструмента или приспособлението.
 5. 4) SDS патронник

  Тази система патронници се предлага само за перфоратори и работи само със специални SDS свредла. Тези свредла са много лесни за поставяне. Ако желаете да пробивате дърво и метал с обикновени свредла, ще ви трябва специален "SDS+" адаптер.
 6. 5) Шестостенно присъединяване

  Акумулаторните отвертки обикновено са с шестостенно магнитно присъединяване. Шестостенното присъединяване за акумулаторните ударни бормашини работи малко по-различно. Издърпвате патронника напред и поставяте приспособлението. След това вече може да пуснете патронника. И в двата случая няма да ви трябват допълнителни инструменти за прикачване на приспособленията.