Пистолет за горещ въздух

  1. Точните настройки за температура и въздушен поток

    Правилната настройка за температурата на пистолета за горещ въздух зависи от задачата. Настройката за въздушния поток също е важна. Това зависи от материала и колко бързо работите. С точните настройки за температурата и въздушния поток ще получите най-добрите резултати.
  2. В общия случай, най-високата настройка за температура на пистолета за горещ въздух е подходяща за запояване или разтопяване на тръби за вода, а може също да се използва за премахване на боя. По-ниските настройки са идеални за изсушаване на боя и моделиране на пластмаса. Винаги правете проба върху по-незабележима част от заготовката при ниска температура и постепенно увеличавайте температурата, докато получите точния резултат. Това ще зависи от задачата. Например, когато премахвате лак или боя с пистолет за горещ въздух, ще видите как боята се размеква и започват да се образуват мехурчета, когато се достигне до точната температура. Тогава ще ви е лесно да изстържете боята. Ако искате да запоявате медни тръбички с пистолет за горещ въздух, ще разберете коя е точната температура, щом припоят започне да се топи на свръзките.
  3. различни настройки за въздушния поток на пистолета за горещ въздух. Ако искате да нагреете определена част от работната зона при запояване или заваряване например на малки пластини, обикновено ще работите със слаб въздушен поток. Причината за това е, че не искате да загрявате и останалата част от повърхността. Ако ще използвате пистолет за горещ въздух за запалване на барбекю или изгаряне на боя от повърхност с голяма площ, най-добър за вас ще е силният въздушен поток. Но ще трябва да регулирате въздушния поток веднага при доближаване до по-уязвими части, например при изгаряне на боя от дограма на прозорец.