Смяна на кран на душ

70% of 100%

Ако трябва да се смени старият кран на душа, лесно е да направите това сами.

 1. Спрете водата

  Най напред спрете водата от главния спирателен кран. Той обикновено се намира непосредствено преди водомера. След това отворете крановете и изчакайте, докато от тях престане да тече вода.

 2. Свалете крана

  За да свалите крана на душа, първо развийте и двете декоративни капачки. Отдолу са S-образните тръбни фитинги. Разхлабете осигурителните гайки или пръстени и тогава ще можете да свалите стария кран.

 3. Монтиране на смесителна батерия

  Крановете на душа обикновено са закрепени към стената при двете тръби за вода. Тръбите за топла и студена вода са обикновено на 16 см една от друга. При нужда можете да коригирате това разстояние чрез S-образните тръбни фитинги.

 4. S-образни тръбни фитинги

  Завинтете S-образните тръбни фитинги в резбованите краища на тръбите за вода и поставете отгоре декоративните капачки. След това можете да монтирате крана на душа към S-образните тръбни фитинги с помощта на съединителните гайки и уплътнителните шайби. Не забравяйте да увиете резбите на винтовете с малко тефлонова лента (в същата посока като на гайката, когато я затягате).

 5. Затегнете крана, като внимавате да не го надраскате

  Здраво затегнете монтажните гайки на крана с гаечен ключ. Поставете парче плат върху хромираната част на гайките, за да не ги повредите. Не развивайте тефлоновите съединения, защото ще протекат. Отворете главния спирателен кран за водата и проверете за течове.

 6. Кранове за вана

  Крановете за вана обикновено имат второ съединение, към което може да се свърже подвижен душ. Тези кранове имат ръкохватка за насочване на водния поток - през душа или към ваната. Положението на накрайника на душа може да се регулира по вертикална релса.

 7. Термостатен кран

  Тези смесителни батерии могат да се настройват за поддържане на постоянна температура, с което са идеални и за душ, и за вана. Обикновено имат предпазна блокировка за предотвратяване на избор на температура на водата над 38°C. Има и модели с икономична настройка, която намалява дебита на водата с до 50%.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Смяна на кран на душ

3.5
3.5 of 5

309 общо

 • 5
  127
 • 4
  64
 • 3
  27
 • 2
  18
 • 1
  73