Ремонт на дървена дограма на прозорец

78% of 100%

Лесно е да се поправи дървена дограма на прозорец, така че тя да издържи с години. След шпакловане, шлайфане и боядисване дограмата на прозореца ще изглежда като нова.

 1. Премахване на всички загнили места

  Най-напред внимателно проверете дали няма опасност стъклото да се счупи по време на работа. След това премахнете изгнилото дърво с чук и длето.

 2. Почистете добре

  Почистете напълно всички остатъчни загнили места по дограмата на прозореца. Почистете отломките и грижливо почистете работната област.

 3. Обработка с кит за дърво

  Когато всичко е почистено, запълнете засегнатата област с кит за дърво. Това действа както като лепило, така и като пълнеж. След като мястото изсъхне, шлайфайте го, положете заглаждащ слой от кит, оставете го да изсъхне и шлайфайте фино. След това може да боядисате дограмата на прозореца.

 4. Смяна на по-големи участъци

  Ако загнилата област на дървото е по-голяма, най-добре е да смените целия детайл от дограмата на прозореца. По-добре е да премахнете малко повече здраво дърво, отколкото да оставите малко гнило дърво необработено. Опитайте се да изработите ъглите на отварящите се части колкото се може по-гладки и с по-прави ъгли, а след това внимателно почистете работната зона с прахосмукачка или четка.

 5. Изработка на детайл за смяна

  Изработете новия детайл за смяна на премахнатото парче със същата форма и от същия вид дървесина, така че точно да влиза в изрязаното място.

 6. Залепване на детайла за смяна с епоксидна смола

  Покрийте двете части с неразредена епоксидна смола. Оставете смолата да стегне за малко и след това поставете новото парче в изрязаното място. Епоксидната смола действа и като пълнител, така че можете да я използвате за запълване на всякакви процепи между новото парче и рамката на прозореца.

 7. Шлайфане и боядисване

  Когато приключите с поправката, остава само да шлайфате обработената област, така че да стане гладка и равна, и след това да завършите с боядисване.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Ремонт на дървена дограма на прозорец

3.9
3.9 of 5

382 общо

 • 5
  196
 • 4
  84
 • 3
  19
 • 2
  27
 • 1
  56