Подрязване на лавандула

68% of 100%

Лавандулата е широко разпространено растение с приятно ухание, когато цъфти. Със сигурност трябва да се подрязва, за да продължи да цъфти хубаво и да не се размъхва.

За най-добри резултати трябва да подрязвате лавандулата два пъти годишно – веднъж през пролетта и веднъж в края на лятото. Ако се грижите добре за лавандулата, тя може да живее до 5 години.

  1. Какъв инструмент ви трябва за подрязване на лавандула?

    Лесният начин за подрязване на лавандула е с ръчен трион за клони или лозарски ножици с папагалски клюн. Остриетата трябва непременно да са наточени, за да ви е по-лесно.
  2. Как се подрязва лавандулата?

    Подрежете лавандулата напролет в красива, компактна топка. Оставете зелени листа в краищата на клонките. Там се образуват новите цветове. В края на лятото трябва да отрежете само мъртвите съцветия и стебла. Така ще подготвите лавандулата за зимата.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Подрязване на лавандула

3.4
3.4 of 5

69 общо

  • 5
    33
  • 4
    5
  • 3
    6
  • 2
    8
  • 1
    17