Подрязване на иглолистни растения

58% of 100%

Бидейки вечнозелени, иглолистните растения оформят идеални храсти. Вместо с обикновени листа като повечето други растения, иглолистните са със стреловидни или иглообразни листа. С иглообразни листа са смърчовете и боровете. Иглолистните със стреловидни листа често се използват за декоративни храсти. В тези инструкции "стъпка по стъпка" обясняваме как се подрязва иглолистен храст.

Най-доброто време за подрязване на иглолистните е в края на май или началото на юни. Можете пак да ги подрежете през август, за да изглеждат най-добре през зимата. Не подрязвайте след септември, защото иглолистните растения лесно може да пострадат от студа.

 1. Какъв инструмент ви трябва за подрязване на иглолистните растения?

  Електрическият храсторез е най-подходящият инструмент за подрязване на иглолистни храсти. За по-дебелите клони можете да използвате трион за подрязване.

 2. Как се подрязват иглолистните растения?

  Когато подрязвате иглолистни растения, винаги оставяйте зелените клони. Това е така, защото старото дърво повече не пуска филизи. Не бива да подрязвате младите филизи по-късо от около 10 см (4 инча). Иглолистният храст трябва да е по-широк в долната част, за да може светлината стига до колкото се може по-голяма площ от повърхността. Това ще позволи оптимален растеж на иглолистния храст. Ако имате отделно стоящ иглолистен храст, трябва редовно да подрязвате някои от по-дебелите клони по-надълбоко в храста. Като подрежете клон, който е насочен навътре, позволявате клоните растат навътре, така че иглолистният плет да не се изкривява.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Подрязване на иглолистни растения

2.9
2.9 of 5

24 общо

 • 5
  6
 • 4
  3
 • 3
  5
 • 2
  2
 • 1
  8