Окачване на сандъчета за цветя

64% of 100%

Сандъчетата за цветя са бърз и лесен начин да придадете на балкона си или на вътрешния си двор свеж вид на цветна градина. Това е приятна работа, на резултата от която ще се радвате през целия сезон.

Обърнете внимание
Сандъчето за цветя привлича погледа към вашия балкон или вътрешен двор. За най-добри резултати изберете сандъче с размер, който отговаря на мястото, където смятате да го поставите. Голям контейнер на малък балкон често не изглежда добре, а ако е прекалено малко, вашето сандъче за цветя даже може да не бъде забелязано.

 1. Къде трябва да го поставите?

  Ако искате да поставите сандъчетата за цветя от външната страна на балкона или апартамента, най-напред трябва да проверите дали има някакви разпоредби на кооперацията или за безопасност, които трябва да спазвате. Не забравяйте, че ако се случи някакво произшествие с вашето сандъче за цветя, вие трябва лично да отговаряте за щети или наранявания на други лица. Освен да се погрижите за здравото монтиране на вашето сандъче за цветя, трябва и да проверите дали то няма да се изплъзне от монтажните конзоли.

 2. Поставяне на компост и торове

  Когато избирате вашите цветя и сандъче за тях, погрижете се да има достатъчно място за корените им. Използвайте подложка от натрошени глинени парчета, дребен чакъл или парчета от саксии. И, разбира се, ще ви е нужна торфено-почвена смес за напълване на сандъчетата за цветя. След няколко месеца горният слой на почвата за цветя ще започне да изсъхва и да се окислява, което значи, че вашите цветя няма да растат толкова добре. Тогава трябва да добавите малко прясна пръст и да пресадите цветята. Може и да закупите различни видове наторяващи разтвори или гранули, за да поддържате цветята си здрави и привлекателни. Най-напред проверете дали лесно можете да поливате вашите цветя и дали те добре се отцеждат.

 3. Какъв вид конзоли да използвате?

  Монтажните конзоли за външна употреба трябва да бъдат с пластмасово покритие или анодирани, за да се избегне ръждясването им. Освен това се уверете, че съдът не може да се движи в конзолите. В много случаи трябва да се погрижите да не повредите парапета на балкона си, когато поставяте сандъчето за цветя. Което значи, че може да не е позволено да пробивате отвори.
  Магазините за домашния майстор и градинските центрове предлагат богат асортимент от специални конзоли за поставяне на сандъчета за цветя.

 4. Височина на сандъчето за цветя

  Имате ли намерение да монтирате сандъчето за цветя на високо? Ако е така, проверете дали има достатъчно място, така че сандъчето и цветята да не пречат на някого. Например такъв може да бъде случаят, когато монтирате вашето сандъче за цветя под перваза на прозореца над улицата или градината.

 5. Какъв вид дюбели да използвам?

  Ако монтирате няколко сандъчета за цветя, опитайте се да ги подредите "в редица", както по хоризонтала, така и по вертикала. Това осигурява най-добър вид. Отбележете мястото на първия отвор, поставете нивелира хоризонтално и отбележете мястото на следващия отвор. А при тухлена зидария пробийте отворите във фугите между тухлите. При отбелязване на по-големи дължини използвайте права дъска, върху която да поставите нивелира. В каменна стена може да използвате универсални дюбели 6 мм. За тежки сандъчета може да използвате свредло 8 мм и съответните дюбели. А при наистина тежки сандъчета или контейнери най-добре е да използвате анкерни болтове за стени.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Окачване на сандъчета за цветя

3.2
3.2 of 5

107 общо

 • 5
  40
 • 4
  15
 • 3
  7
 • 2
  10
 • 1
  35