Окачване на картина

78% of 100%

Най-напред трябва да решите къде искате да окачите картината. Трябва да вземете предвид много фактори – например размера, височината на стаята, пряката видимост и осветлението.

 1. Избор на формат

  Окачете центъра на картината на нивото на очите. Това е средно 1,65 м. Голяма картина в малко помещение прави това помещение да изглежда по-голямо. Окачването на няколко по-малки картини една над друга създава усещане за височина.

 2. Най-напред определете положението на всички картини

  Опитайте се по възможност да монтирате всички картини в една линия, тъй като това придава по-подреден вид. Когато определите подходящото място, поставете картината до стената и изберете точното й положение. Малките картини могат да бъдат окачени с един-единствен винт, но за по-големите е по-добре да използвате два винта. Отбележете мястото на първия отвор и използвайте нивелир за определяне на положението на втория. Проверете отново дали вторият отвор е подравнен хоризонтално с първия.

 3. СЪВЕТ

  Следвайте линиите на стената, на която окачвате картината. Най-добре е да окачите широка картина на широка стена и висока картина на висока стена. Големите картини стоят най-добре на големи стени, а по-малките – на по-малка площ. Когато купувате картина, съобразявайте се със заобикалящата я среда.
 4. Какъв вид дюбели да използвам?

  За тухлена или бетонна стена използвайте универсални дюбели 6 мм и свредло със същия диаметър. За тухли или бетон използвайте свредло за бетон.

 5. Осветление (незадължително)

  Може да изберете подходящо осветление, за да акцентирате върху картината или слабо да я осветите. За целта трябва да имате наблизо контакт на стената или да използвате регулируеми спотове (луни), монтирани на тавана.

 6. Релсова система

  Монтирането на релсова система за окачване е много просто. Тези системи са идеални за окачване на картини и друга украса. Закрепете релсата в горната част на стената с винтове и фиксиращи клипсове. След това можете да окачите вашите картини или други произведения на изкуството на желаната височина, като даже може да променяте местата им, когато пожелаете.

 7. Монтиране на релсова система

  Монтирайте закрепващи клипсове на стената на разстояние 40 см с помощта на дюбели и винтове. След това закрепете профила, като го защипете с клипсовете. Жиците, на които са окачени вашите картини, се плъзгат по релсата, спретнато завършваща с тапи. Може да регулирате височината на куките, на които се окачват картините.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

Окачване на картина

3.9
3.9 of 5

1143 общо

 • 5
  574
 • 4
  243
 • 3
  98
 • 2
  78
 • 1
  150