9-най-необходими-инструмента-за-градски-градини

84% of 100%
Трябва ви да поддържате страхотния вид на градината си? Прочетете за 9-те най-необходими инструмента за градинската барака.
 1. Косачка за трева

  Ако имате трева в градината, непременно купете косачка, която е най-подходяща за ливадата ви. Ръчната косачка е добра за малки и средни градски градини. Но с ръчна косачка ще ви трябва повече време за косенето на ливадата. С електрическа или бензинова косачка ще свършите работата по-бързо.
 2. Тример за трева

  Тримерът за трева е удобно решение, когато се налага да разчистите около стени, огради и цветни лехи – или просто да оформите краищата на ливадата. Накратко – навсякъде, където не можете да достигнете лесно с обикновена косачка. При това тримерът за трева е идеалният инструмент за малки тревни участъци на неравна земя.
 3. Храсторез

  Ако имате оформени или други храсти в градината, трябва редовно да ги подрязвате. За да пестите време и усилия, използвайте електрически храсторез. За собствената си безопасност носете предпазни очила и ръкавици, когато работите с електрически храсторез.
 4. Лозарска ножица

  Лозарската ножица е инструмент от първа необходимост, когато трябва да подрежете клоните на храсти, дървета и други растения. Лозарската ножица се използва за рязане на тънки и средно дебели клони. За по-лесно подрязване остриетата трябва винаги да са остри. Остриетата от твърда стомана остават остри най-дълго време, затова се нуждаят от по-малко поддръжка.
 5. Електрическа метла за плевели

  Плевелите между паветата във вътрешен двор са неизбежни. А ви се иска да ги унищожите колкото се може по-бързо и лесно – без да пробягвате до хербициди и без да ви заболи гърбът. Електрическата метла за плевели е удобна за тази цел. Твърдата четка премахва умело плевелите между камъните.
 6. Духалка за листа

  Имате много листа в градината? Искате да ги изчистите бързо? Опитайте с духалка за листа. Наред с (мъртвите) листа, духалката за листа може да засмуква и нарязва дребни отпадъци от подрязването. Те се напластяват в торба, която после може лесно да бъде изхвърлена. Така е много по-лесно да поддържате градината си чиста и спретната.
 7. Ножица за трева

  Имате чимшир в градината? Най-добре е да го подрязвате със специална ножица за трева. Трионът за клони е подходящ за по-грубата работа, докато ножицата за подрязване е за по-малките клони. А акумулаторната ножица за трева е специално проектирана за подрязване на чимшир.
 8. Водоструйка

  Той е абсолютно необходим, когато почиствате вътрешния двор, градинските мебели и колата си. Водоструйките обикновено имат набор от настройки за налягането – от тънка струя до широко пръскане. Накратко, идеалното средство за широк кръг задачи за почистване навън.
 9. Градински надробител

  Градинският надробител е много удобен за фино нарязване на клонки и други градински отпадъци. Финото нарязване намалява количеството отпадъци и улеснява превръщането им в компост.

Rating

Дайте оценка на тази инструкция 'стъпка по стъпка'.

9-най-необходими-инструмента-за-градски-градини

4.2
4.2 of 5

15 общо

 • 5
  9
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  1